Защо да изберем по-широки обувки?

Защо да изберем по-широки обувки?

 

 

Може да изненада много потребители, но на пазара има широки обувки за тези, които имат по-широки стъпала. Не би трябвало да е изненадващо, че производителите на обувки проектират обувки, които са по-широки от нормалните, за да се погрижат за нуждите на различните групи потребители с различни ширини на стъпалата.

Наистина е важно да се грижите за краката си. В края на краищата, вие получавате само един чифт за цял живот и след като ги повредите, няма връщане назад. Дори и да не мислите, че имате особено широки крака, има наистина основателни причини да изберете по-широка обувка.

  1. За да избегнете мазоли и пришки.

Разбира се, ако носите обувки, които са прекалено тясни, няма отнеме дълго време за да започнат да се трият в стъпалата ви. Продължителното триене на ходилата ще доведе до появата на пришки в краткосрочен план и мазоли в дългосрочен. Мазолите са грозни и болезнени. Те могат да бъдат лекувани, но продължителното триене в определени области ще остави дълготрайни увреждания на кожата и ще предизвика белези.

  1. Широките обувки не са предпоставка за пръст „чукче“

„Побирането“ на ходилата в обувки, които са твърде тесни в предната част може да доведе до грозни пръсти „чукче“, при което пръстите са притиснати назад и принудени да заемат формата на кука, което евентуално се превръща в перманентна деформация. А когато се деформира пръстта, ставата избива нагоре и  превръща носенето на някой затворени обувки в болезнено преживяване. Носенето на обувки с по-широка предна част ще ви помогне да се предпазите от подобни деформации. Обувки с заоблена предна част са добра опция за превенция на гореизброените.

Не ме разбирайте погрешно, високите токчета с тесни предни части са стилни и красиви. Понякога начинанието ги изисква и карат жената да се чувства секси и красива. Но както всичко, трябва да се употребяват с мярка.

  1. Предпазете се от „буниони“

Повечето експерти се съгласяват, че бунионите са предимно наследствени. Носенето на обувки, които са твърде тесни, само ще изостри проблема при предразположените към него. Носенето на всякакви обувки, които придържат стъпалото в нестандартна позиция може да доведе до появата на буниони. Честото носене на високи обувки, особено такива с тясна предна част, също може да доведе до появата на буниони. Колкото са по-широки обувките, толкова повече място има за стъпалото.

  1. Позволете на ходилата си да „дишат“

Широките обувки осигуряват повече пространство за да могат стъпалата ви да „дишат“. Човешкото стъпало съдържа около 250 000 потни жлези. Когато е възможно избягвайте изкуствени материали и избирайте кожа, тъй като тя позволява на стъпалата да дишат натурално. Също предпазва от изпотяване на краката, което пък може да доведе до гъбични инфекции.

  1. Допълнително място за стелки

Равните обувки и балерините са много популярни и много хора смятат, че са по-полезни за краката от токчетата. Това е мит! Плоските обувки не предлагат никаква упора за свода, което може да доведе до паднал свод, което е болезнено. Ако обичате да носите равни обувки, изберете по-широк чифт, в който можете да поберете стелки за малко повече омекотяване. Ако не друго, обувките със сигурност ще бъдат по-удобни.

Разгледайте широки дамски модели тук

 

 

 

 

  

 

 

Публикувано от Ben

коментари към "Защо да изберем по-широки обувки? "