3 типа мъжки обувки за всеки модерен мъж

3 типа мъжки обувки за всеки модерен мъж

Говорейки за мъжки обувки, е важно да ги разглеждаме като няколко типа, отговарящи на вкуса, лайфстайла и стила на обличане на различните типове мъже. Има мъже, които цял живот се придържат към един единствен дизайн, но има и такива, за които е важно да имат подходящ модел за всяка житейска ситуация. Това е модерният градски човек, притежаващ поне един чифт от трите най-разпространени типа обувки, а това са:

Елегантни/официални обувки

Това са две отделни категории мъжки обувки, които решихме да разгледаме заедно, тъй като са обединени от тенденцията да се комбинират с костюм. Докато елегантните модели следват основно класическата линия и са част от деловото облекло, то официалните обувки притежават малко по-изтънчена визия и не рядко заслепяват с лъскавото си покритие, а понякога и с дребни метални орнаменти. Друг детайл, който ги обединява са връзките, чрез които е решено пристягането. Цветовете и при двата типа са предимно тъмни и ненатрапващи се, а дизайнът, актуален в последните години залага на леко заострената предната част.

Ежедневни

Ежедневни мъжки обувки притежава всеки мъж, независимо дали е шофьор, общ работник, светска личност или собственик на голяма корпорация. Те се отличават с малко по-плътната си, а понякога дори груба подметка и с по-широката предна част. При тях вариациите на закопчаване са най-различни – връзки, велкро ленти, ципове, като не липсват и модели, напълно лишени от подобна възможност. Характерно за ежедневните обувки е, че се комбинират най-добре с джинси или друг тип спортно-елегантно облекло. Те са най-доброто решение за работа, когато професията не налага носенето на костюм или униформа.

Спортни

Кецове, маратонки, кубинки, кларкове, гуменки – разнообразието от спортни мъжки обувки е наистина огромно, и докато за някои мъже те са ежедневното работно решение, то за мъжете от бизнес средите, това е задължителният атрибут за спорт и туризъм. Изисканите мъже държат да имат под ръка подходящ чифт обувки за всяка ситуация, като спортните модели се използват основно при физическа активност – маратонки за фитнес тренировки и бягане в парка, кецове и гуменки за разходки сред природата и туристически обувки за покоряване на планинските върхове.

Кои са подходящите места за пазаруване?

Все по-често и мъжете избират онлайн пазаруването на обувки – тенденция, смятана доскоро за приоритет на жените. Това се дължи на все по-голямото предлагане на качествени изделия на престижни марки в мрежата, в сравнение с допреди няколко години. Не бива да пропускаме и факта, че в конкретни електронни магазини качествените изделия са доста по-евтини.

Някои електронни сайтове добиха широка популярност с предлагането на оригинални изделия на утвърдени европейски брандове, в това число и на модели от техните последни колекции. Заетият модерен мъж вече не е принуден да посещава на място утвърдените специализирани магазини за мъжки обувки, за да постигне стилна, актуална и забележителна визия.

 

Публикувано от Ben
БЪРЗО ПОВИКВАНЕ