Pedag - Иновация и традиция

Pedag - Иновация и традиция

Pedag

 

Марката Pedag означава качество, издръжливост, иновация и здраве. След основаването си през 1955, Schelchen GmBH се стремят да произвеждат висококачествени стелки, клинове, продукти за поддръжка на обувки и връзки. Хора от повече от 50 държави се радват на качествените продукти заради тяхната функционалност, екологично съобразено производство, предимно в Германия, и професионалната подкрепа и експертиза на водещи ортопеди, химици и други експерти.

 

 

 

През 1955г., Хартмут Шелчен започнал да продава стелки и продукти за поддръжка на обувки. През този период, повечето стелки на пазара са били вносни и не отговаряли на нуждите на населението и очакванията и изискванията на търговците. Хартмут Шелчен решил да промени статуквото : през 1965 започнал да произвежда собствени стелки в бивш хамбар в Берлин, Шарлотенбург.

Идеята му сработила – клиентите се влюбили в стелките на Шелчен.

 

Хамбарът, където всичко е започнало - circa 1965

 

Pedag – Международната марка

 

Само четири години след като произвел първата си стелка, Хартмут Шелчен започнал износ. През 1971г. търсенето на висококачествените стелки и продукти за поддръжка на обувки се повишило толкова много, че се наложило компанията да напусне имота в Берлин-Шарлотенбург и да се премести на по-голямата площ в Берлин- Шонеберг. През 1975г. оригиналното име на марката “HS Schuhbedarf” било променено на “Pedag – International”, идвайки от латинската дума за стъпало – pedes.

 

Целта на Pedag е да промотира натуралния и здравословен начин на вървене, а този начин води до здраве и приятен живот. Това се превърнало в основата на мисията на компанията.

Следвайки този идеал, Schelchen GmBH започнали да разработват техния премиум продукт – стелките VIVA®. През 1993г. Pedag VIVA® е първата стелка, която комбинира анатомична форма, най-финната кожа и първата в света система за предпазване от неприятен мирис с карбонов филтър, която не е базирана на латексова основа.

 

 

 

Стелки, връзки за обувки и продукти за поддръжка на обувки

 

Schelchen GmBH продължава да се развива с времето. Падането на Берлинската стена през 1989, позволява на компанията да напусне Берлин и да бъде преместена в предградията на немската столица. През 1998г. Schelchen GmBH представят своя серия обтегачи и връзки за обувки. През 1999г., още един модел премиум стелка излиза на пазара. Зимни стелки с отлична анатомия наречени SOLAR PLUS, а в днешно време Pedag VIVA® WINTER.

 

“Made in Germany”

служител във фабриката на Pedag

 

В наше време, Schelchen GmBH се намира в Кьонигс Вустерхаузен в Бранденбург. На 30 минути път до центъра на Берлин. Ден след ден, 170 служители се грижат за производството на висококачествени стоки, който ще подпомогнат здравето на стъпалата на много хора. За да бъдат спазени нашите стандарти, всеки детайл е важен. От избирането на най-подходящите кожи и внимателното сглобяване на отделните части, до контрола и измерването на финалния продукт. Всеки продукт е ръчно направен и е резултат на опит и знание в областта.

Стелки, опори за стъпалата, връзки за обувки и продукти за поддръжка на обувки от високо качество – Pedag ще продължи да означава това и в бъдещето. Ние ще продължаваме да разработваме нови и иновативни продукти с цялата ни страст и ще ги произвеждаме с внимание и грижа.

 

 

Публикувано от Ben
БЪРЗО ПОВИКВАНЕ