В търсене на идеалните мъжки ботуши

В търсене на идеалните мъжки ботуши

Колкото и да слушаме и четем за глобалното затопляне, последната зима у нас показа огромната нужда от качествени мъжки ботуши. Материалите и дизайните при ботушите показват, че това е една огромна категория продукти, в която всеки ще намери по нещо подходящо. Тук ще се опитаме да дадем основните насоки в търсене на идеалния чифт ботуши за следващия сезон есен/зима.

Стил на обличане и лайфстайл

Има огромно значение дали сте запален рокер или работите в офис за това, какъв модел мъжки ботуши ще изберете. Класическите каубойски ботуши, които любителите на моторите смятат за свой отличителен белег са напълно неприемливи, в случай че работите на бюро и особено ако заемате отговорен, ръководен пост.

Пазарът на обувки предлага голям избор от модели, подходящи за мъже с различен стил на обличане и работа. Има такива с дръзка и екстравагантна визия, ежедневни – с класически дизайн и стилни, които могат да се носят с костюм. Сред мъжките ботуши ще намерите и специално разработени модели за любителите на тежкия физическия труд на открито.

Колко време прекарвате на открито

Ако ежедневието ви е свързано с работа на открито, е важно да изберете топъл, удобен и здрав чифт мъжки ботуши, по възможност с плътна и релефна подметка. Ходилата са в най-близък контакт със замръзнали, а често и мокри настилки, което в комбинация с минусовите външни температури носи сериозен риск от измръзване. Ако работата ви налага да прекарвате голяма част от времето си на студа, или пък сте запален планинар, обезателно потърсете качествени, здрави и по възможност влагонепромокаеми ботуши.

Естествена кожа или текстил?

Има чудесни модели мъжки ботуши, изработени от качествени текстилни материали, оборудвани с топъл хастар и плътна релефна подметка, но мъжете, като че ли продължават да залагат на моделите от естествена кожа. Причините за това са комплексни – от една страна имаме луксозното излъчване на кожената обувка, което текстилните изделия не могат да постигнат, а от друга съображенията за дълготрайност. Факт е, че при правилна поддръжка и разумно използване, един качествен чифт кожени ботуши може да издържи повече от 5 години.

Бюджет

Цената на качествен чифт ботуши, особено ако са дело на престижна марка е сравнително висока за родния потребител, поради което масовият купувач често се примирява с второкачествената стока, предлагана в масовите магазини за обувки.

Зимните боти и мъжки ботуши, които ще бъдат носени в суров климат, какъвто предлага нашата страна в началото на всяка година, трябва да притежават някои задължителни характеристики като: здравина, влагоустойчивост, перфектна изработка, дебела и силно релефна подметка. Трудно ще намерите модел, притежаващ всички тези качества на символична цена, затова трябва да решите какво сте склонни да жертвате – парите, самочувствието си или здравето?

Публикувано от Ben
БЪРЗО ПОВИКВАНЕ