Дамски боти – универсален завършек на всяко облекло

Дамски боти – универсален завършек на всяко облекло

Различните модели дамски боти са универсално допълнение към всеки стил облекло. Това е и причината жените от всяка възраст, социално положение и стил на обличане да ги предпочитат и добавят по един нов модел към своята колекция от обувки при всеки следващ преходен сезон.

Защо ботите не губят своята актуалност?

Мултифункционалните дамски боти не са изгубили своята позиция на лидер сред огромното разнообразие от изделия, познати още като Footwear. Те са идеалното преходно решение между обувките и топлите зимни ботуши, а в някои случаи служат дори през най-студените месеци от годината. Дебелата снежна покривка не е техен пръв приятел, но това не спира дамите, които ги предпочитат.

Причината ботите да са любимия модел обувки на милиони жени по света, е комбинацията между удобство и съвместимост с различните стилове на обличане. За разлика от високия ботуш, ботите дават значителна свобода на крака, достигайки максимална височина малко над глезена. Те се обуват и събуват по лесно дори, когато са комбинирани с прилепнал по крака панталон – фактор, който не бива да подценяваме.

Всички стилове и модели дамски боти могат да се носят с различни видове облекло. Моделите със заострен връх и висок ток са идеалното допълнение към един стилен бизнес костюм или елегантна рокля, но с огромен успех могат да се съчетаят и с дънки, независимо дали крачолите им са навити (за да се вижда прелестта на обувката) или са пъхнати в ботите – стил, който се наложи в последните години.

Как да изберем модел?

При избора на модел дамски боти е важно да се ръководим от няколко фактора, като например:

Повод

Когато поводът е специален – официално събитие, парти или бизнес среща, е необходимо да се ръководим от тоалета, при избора на ботите. Важно е както цветът, така и дизайнът на изделието да подхождат на цялостния ни облик. Ботите, а и изобщо обувките са финалният щрих в облеклото, който може да нанесе сериозни поражения върху външния ни вид, но и да отклони вниманието от някои сериозни стилови грешки.

Практични и удобни или модерни и ефектни?

Когато търсим удобен модел дамски боти, е добре да съобразим височината на тока със своето ежедневие. Ако работата ни налага да прекарваме голяма част от времето си на крак или да изминаваме сериозни разстояния, моделите на равно стъпало или тези с нисък ток са възможно най-удачното решение.

Когато стилът ни на обличане е по-женствен и елегантен, равните боти са неприемлив вариант. Моделите със средно висок ток или на висока платформа са като че ли най-добрият компромис. Ефектните модели с модерен облик са идеални за специални поводи и партита. Носени в ежедневието, те не създават добро впечатление.

Публикувано от Ben
БЪРЗО ПОВИКВАНЕ