5 типа дамски обувки, които всяка жена трябва да има

Често чуваме жени с претъпкан от дрехи гардероб да възкликват отчаяно: „Нямам какво да облека!”. А имате ли какво да обуете за конкретен повод, за внезапно възникнала ситуация или за определен човек, мили дами? За да не бъдете изненадани от обстоятелствата никога и по никакъв повод, тук ще ви посочим 5 типа дамски обувки, които трябва да имате в арсенала си.

1. Удобни

удобни дамски обувки

Удобството е субективно понятие, и следователно за всяка жена то може да означава нещо различно. Няма да се спираме на конкретни дизайни, а само ще ви напомним, че в шкафа ви трябва да присъстват задължително обувките, които вие лично намирате за удобни. Това може да са гуменки, маратонки, обувка с немного висока платформа или със средно висок ток – няма значение.

За да определите кой тип дамски обувки отговаря на вашите критерии за удобство, просто се запитайте дали с тях ще можете да тичате до спирката, когато се наложи, да се качвате и слизате по стъпала, да носите пълни торби с покупки и да слаломирате по тротоарите, превърнати в паркинги? Изберете изделие с високо качество на престижна марка, за да се радвате на максимален комфорт.

2. Официални

официални дамски обувки

Дори да работите в производствено предприятие и да пътувате с градския транспорт, сред обувките ви трябва да има поне един чифт с официален дизайн. Никога не знаете кога ще ви поканят на официално събитие, например сватба, затова не оставяйте нищо на случайността. Ако ви поканят на ресторант или на фирмен банкет, трябва да изглеждате на висота, за да не се чувствате неловко в собствената си кожа.

При първа възможност инвестирайте малко по-голяма сума пари в елегантна обувка на висок ток. Нека е от естествена кожа, а защо не и велур. Търсете нещо семпло с класическо излъчване, което ще бъде актуално и след години. Може случаят да изникне в далечно бъдеще, а да се окаже, че сте похарчили парите си за нещо, което вече е демоде.

3. Секси

секси дамски обувки

Ако сте под 70 години, не се отказвайте да бъдете секси, дори пред мъжа, с който сте прекарали повече от половината си живот. Всеки мъж иска да се гордее с жената до себе си, а околните да се възхищават на добрия му вкус. Затова не се вкопчвайте единствено във фактора „удобство”. Купете си обувки, с които се чувствате секси. Точно така, важно е как вие се чувствате! Околните ще го усетят инстинктивно чрез вашето излъчване.

Не само високите токове придават сексапил. Дори равните сандали с ефектни орнаменти и преплитащи се каишки могат да носят силен еротичен заряд, ако с тях се чувствате привлекателни. Не смятайте, че не ги заслужавате. Секси обувките ще ви носят радост, а кое си заслужава повече от радостта?

4. Модерни/ефектни

модерни дамски обувки

Конкуренцията между жените се е разпространила на всички възможни фронтове, включително и при стила и начина на обличане. Ако планирате излизане по женски, със сигурност няма да искате да се откроите от своите приятелки като най-старомодно облечената. Добавете в колекцията си един чифт маркови и супер ефектни дамски обувки с модерен дизайн, с които ще бъдете достоен претендент за титлата „ най-модерно облечена”.

5. Спортни/туристически

спортни дамски обувки

Разбираме, не сте спортна натура, не тичате в парка, не ходите на туристически походи и дори не носите анцуг. Въпреки това е добре да имате под ръка двойка стилни гуменки или маратонки. Никога не знаете кога ще се впуснете в непланирано приключение, наречено „Среща с дивата природа”.

Повярвайте, няма по-нелепо изглеждаща жена от тази, която се опитва да пази равновесие по каменисти планински пътеки. Инвестирайте известна сума пари в качествени спортни дамски обувки. Кларковете – обувките на марката Clarks, са чудесна алтернатива, в случай че маратонките и кецовете не се вписват в стила ви. Ще се изненадате колко често ще започнете да ги носите и в града.

Публикувано от Ben
БЪРЗО ПОВИКВАНЕ